Produsele tradiționale expuse la CJ Olt

0
357

Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt a fost pusă miercuri la dispoziția producătorilor de produselor tradiţionale olteneşti. Potrivit celor declarate de Emil Marinescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt prin această întrunire s-a încearct promovarea produselor tradiţionale.

 

La eveniment au luat parte producători din zonele județului printre care Giuvărăști, Izbiceni, Făgețelu și Leleasca ci și oficiali din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În cadrul întrunirii care a avut loc la Consiliul Județean Olt cu începere de la orele 10.00 s-au căutat cele mai bune soluții pentru promovarea produselor tradiționale. „Este o expoziţie cu produse, dar, cel mai important, este faptul că ne-am întâlnit cu producătorii şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii, care au explicat ce pot face fermierii, dar mai ales care sunt procedurile de urmat pentru a obţine atestat de produs tradiţional. Avem multe produse tradiţionale în judeţ, spre exemplu în zona de nord se produc de câteva sute de ani prune uscate, la Scărişoara se face pâine în ţest, mai sunt zacusca la Giuvărăşti, gogoşarul la Grădinari, roşiile la Izbiceni, cârnaţii olteneşti, pentru toate cred că s-ar putea obţine atestat. Sunt produse tradiționale și este păcat că nu sunt și atestate”, a spus Emil Marinescu. Așadar, pâinea în ţest de la Scărişoara, cârnaţii olteneşti obţinuţi la o fabrică din Slatina, zacusca de Giuvărăşti, usturoiul de Cioroiu, roşia de Izbiceni, prunele uscate de Sâmbureşti, ardeiul de Grădinari şi mierea de la Movileni ar putea fi atestate şi promovate ca produse tradiţionale în condiţiile în care producătorii vor reuşi să se asocieze pentru a face faţă rigorilor pieţei.

Cristina Ciocan