Prins cu 161de km/h, pe Drumul Național 65, în afara localității Jitaru

0
936

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au depistat pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Jitaru, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 161 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 100 de km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru a mări siguranța participanților la trafic, polițiștii rutieri le dau următoarele sfaturi și recomandări:

  • Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
  • Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!
  • Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
  • Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.
  • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. De asemenea, sunt rugați să circule pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe potecile laterale sau pe acostamentul drumurilor publice ori cât mai aproape de marginea drumului.
  • Totodată, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!