Mii de certificate de înmatriculare emise în acest an

0
149

După eliminarea timbrului de mediu tot mai mulți olteni au ales să își înmatriculeze mașinile, iar numărul autovehiculelor din parcul auto al județului a crescut semnificativ.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Prefecturii Olt, în urma analizei efectuate pentru primul trimestru al anului 2017, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt s-au înregistrat un număr de 6.397 certificate de înmatriculare, comparativ cu 2.541 de certificate de înmatriculare emise în aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, în primul trimestru al anului 2017 au fost emise un număr de 2.261 de autorizații provizorii de circulație, comparativ cu 1.329 emise în primele luni ale anului 2016. Datele oficiale arată că majoritatea autovehiculelor înmatriculate în județ au o vechime de peste 10 ani și doar 5 % din numărul total de mașini au o vechime de cel mult 2-3 ani.

Creșterea numărului de mașini înmatriculate la nivelul județului nostru se datorează faptului că după eliminarea taxei auto proprietarii de autoturisme au luat cu asalt site-ul Prefecturii Olt şi s-au programat pentru a-şi înmatricula maşinile. Potrivit site-ului Prefecturii Olt, oltenii care vor să-şi înmatriculeze autoturismele au programări până în luna septembrie a acestui an, însă se pot face în continuare programări în acest sens. Aplicaţia pentru programarea online la Permise şi Înmatriculări poate fi accesată încă de la finele lunii februarie, de pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului Olt. După efectuarea programării, beneficiarii pot confirma sau infirma programarea prin accesarea link-urilor primite pe e-mail-ul declarat. Cei care nu acces la Internet sau nu ştiu să folosească PC-ul se pot prezenta la sediul SPCRPCIV Olt şi vor fi programaţi de angajaţii serviciului.

Mădălina Stîlpeanu