PREFECTUL ”TROMPETĂ”, GAFĂ DUPĂ GAFĂ…!

0
4954

Cotidianul GAZETA OLTULUI a fost printre puținele publicații locale care a salutat prezența actualului prefect MARIO DE MEZZO în fruntea acestei importante instituții din județul Olt.

Funcția de Prefect este de fapt și de drept o continuare a atribuțiilor, drepturilor și acțiunilor guvernamentale în teritoriu.

Este clar că, chiar dacă este numit politic, prefectul trebuie să-și exercite atribuțiile, cel puțin la vedere, pe care le are pe linie profesională.

De când a preluat această funcție, caz unic în România, actualul prefect nu a făcut decât să tulbure apele în PNL Olt și să atace public adversarii politici locali.

Nimic profesional, iar atunci când se dedică și acestei obligații o face tot cu un scop politic!

După atacurile repetate împotriva actualului lider al PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, acesta tună și fulgeră cu controalele și măsuri coercitive față de unele instituții ale statului, al căror directori sau manageri sunt membrii PSD Olt.

Recent, a ”vânat” gândacii la Spitalul Județean Slatina printr-o regizare penibilă: De Mezzo a anunțat că în octombrie va face contraole mixte la toate unitățile medicale din județ (nu și private!).

Probabil că totul se va limita la problemele existente deja la unele dintre acestea: curățenie, mâncarea și condițiile din dormitoare și sălile de primire și tratament.

Normal, etic și profesional ar fi fost, domnule prefect de Olt să vă documentați atent și să veniți în toate aceste spitale, policlinici și centre medicale urmărind:

  • au cadre medicale, mai ales medici suficienți?
  • au medicamente și materialele stric necesare pentru un act medical decent, corespunzător?
  • dețin aparatură medicală și instrumentație minimă necesară?
  • au primit banii necesari pentru dotările necesare legate de reparație, amenajările sanitare din dormitoare, caldura etc? Apoi, controale!!! Acesta este fondul problemelor din mediul sanitar! Aici, puteți ajuta fie spunând public pe ”sticlă” care este realitatea din județul Olt, fie intervenind la factorii de decizie din minister și instituțiile centrale.

Credeți că aduc ceva nou aceste controale, cionduse de către persoane care au și ele subordonare politică (PSD/PNL)?

Nimic special, doar aspecte deja cunoscute, la vedere, soldate în final cu niște amenzi sau avertismente!

Pe unde mergeți, lumea s-a obișnuit deja, nu faceți decât trimitere la … amenințări cu controale, trageri la răspundere și atac la… PSD.

Deja lumea vă percepe ca prefectul TROMPETĂ care a revenit în orașul natal să facă politică și să-și asigure o candidatură pentru Primărie sau de parlamentar, senator. Căci, cea de deputat este ”pe viață” oferită (cu mari rezerve) omului specializat în lovitură, bătut printre gard, actualul deputat Gigel Știrbu.

Ați format o echipă din 5 CRAI, doi se vor retrage în curând, rămânând doar..3, prin care să reformați din temelie PNL Olt!

Cu regret disimulat vă prezic, că atâta timp cât toți liderii PNL din municipii și orase vă contestă echipa, șansele (mai ales că, nici cei de la ”centru nu vă mai susțin”) de a fi cineva în Olt sunt aproape de … zero.

Până atunci, domnule prefect ”T” faceti-vă datoria fără zgomote și perfidie, cădeți în pericol prea repede!

Păcat, aveți unele calități de politician, doar că trebuie să vă regândiți strategia și conduita.

 

Pavel Calciu