Prefectul Silviu Neacșu, control inopinat la Ambulanța Corabia. Ce a descoperit și ce măsuri au fost dispuse

0
877

În cursul zilei de joi, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacșu, a făcut un control inopinat la Substația de Ambulanță Corabia. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a dorit să se asigure că, conducerea unității prespitalicești a luat toate măsurile ce se impun pentru funcționarea la parametri normali a serviciilor medicale de urgență și transport, după ce 15 ambulanțieri ai acestei substații au fost puși sub control judiciar și au primit interdicția de a-și desfășura activitatea timp de 60 de zile, fiind cercetaţi într-un dosar în care sunt acuzaţi că au furat combustibil din autosanitare.

 Prefectul Silviu Neacșu a declarat pentru Gazeta Oltului că în momentul de față la Substația Corabia sunt asigurate trei echipaje pe tură, ca și până acum, prin distribuirea personalului de specialitate din celelalte substații ale Serviciului de Ambulanță Olt. Singura problemă ridicată de conducerea unității prespitalicești din Corabia a fost cea legată de cazurile mai grave care necesită transportul către unitățile spitalicești din Slatina și Caracal. În acest sens, prefectul Neacșu a dispus reactivarea stației SMURD Vișina care să contribuie la transportul bolnavilor către spitalele din Slatina  și Caracal. M-am întâlnit cu doamna doctor și cu toți ambulanțierii. Sunt asigurate cele trei schimburi care erau  și până acum cu personal de la Caracal și de Slatina. Am văzut toate condițiile, unde dorm, ce fac, s.a.m.d.  Într-o zi au aproximativ 25 de intervenții. Singura lor problemă este cea legată de transportul pacienților mai gravi spre  Slatina și Caracal că le ia timp. În direcția aceasta am vorbit cu echipajele SMURD și am reactivat într-un fel stația de la Vișina și ei o să contribuie să-i ajute la  transportul bolnavilor din zona respectivă spre spitalele din Slatina și Caracal, a spus prefectul județului Olt, Silviu Neacșu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu speră ca problema încadrării cu personal, odată cu scoaterea la concurs a posturilor, la Substația de Ambulanță Corabia, să fie rezolvată cât mai repede. Să vină ambulanțieri care îndeplinesc condiția să dea examen și să ia posturile pentru că pentru 10-15 zile asigurăm condițiile. Dar dacă nu vin la nesfârșit, nu știu ce o să facem, a transmis Neacșu.

15 ambulanțieri din cadrul Serviciului de Ambulanță Corabia sunt cercetați penal pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, vreme de trei ani, mai exact în perioada 2015-2018, aceștia și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil  din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice. Procurorul de caz susține că cel puțin opt oameni ar fi murit din cauză că șoferii ar fi mers mult prea încet la cazuri, tocmai ca să consume mai puțin combustibil. Din acest motiv, procurorul îi cercetează pe toți cei 15 și pentru ucidere din culpă.