Prefectul de Olt, Florin Homorean: „Slatina nu intră în carantină”

0
444

Slatina este în continuare în scenariul roșu, având o rată de infectare care se apropie de 5 infecții cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, luni fiind înregistrată cea mai ridicată valoare de 4,77.

Chiar și în aceste condiții în momentul de față nu se pune problema ca municipiul Slatina să intre în carantină. Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a ținut să-i liniștească pe locuitorii municipiului reședință de județ cu privire la această situație.

Nu am declanșat nicio procedură vizavi de carantinarea municipiului Slatina.

Slatina nu intră în momentul de față în carantină. Decizia se ia în baza evoluției epidemiologice. Ați văzut și în cazul altor municipii reședință de județ din țară procedura a fost declanșată în momentul în care s-au atins valori mai mari ale ratei de incidență de 7-8 la mie. Noi am avut marți 4,35 la mie pe Slatina, luni 4,77, iar cu trei zile în urmă 4,42 la mie. Evoluția variază în jurul lui 4,50. 4,77 cred că a fost cea mai ridicată valoare.

Decizia de carantinare se ia în baza mai multor criterii, nu doar a ratei de infectare. Sunt mai multe chestii care se analizează de către DSP care sunt prevăzute în ordinul 1309 din 2020 și sunt mai multe criterii care se evaluează: dacă avem servicii sociale de sănătate publică sau câte persoane sunt cu o vârstă ridicată. Slatina este în continuare în scenariul roșu. Am prelungit măsurile specifice prevăzute de anexele din hotărârea de Guvern 967/2020 privind prelungirea stării de alertă. Ultima a fost începând cu data de 26 noiembrie pentru 14 zile. Slatina este în scenariul roșu, dar potrivit hotărârii de Guvern, odată intrată în scenariul roșu s-au stabilit măsurile pentru 14 zile și le-am mai prelungit odată pentru încă 14 zile. Și chiar dacă, de exemplu, rata de infectare ar scădea mâine sub 3 la mie măsurile rămân valabile începând cu 26 noiembrie pentru 14 zile, a conchis reprezentantul Guvernului în județ.