PORT COMERCIAL LA CORABIA!

0
789

Portul Corabia este un port la Dunăre care are o vechime de peste 130 de ani. Construit inițial la 2 km în amonte față de actuala locație, vechiul port era destinat mai ales expediției de produse agricole. Din 1984, portul este strămutat în actualul său amplasament, dispunând la ora actuală de un front de acostare la Dunăre de 1.126 metri și de 15 dane de acostare și operare.

Primarul orașului Corabia, Iulică Oane, are un vis pe care-l dorește să devină, cât mai repede, o realitate vie și benefică pentru corăbieni și județul Olt: REALIZAREA UNUI PORT COMERCIAL FUNCȚIONAL!

Acesta a făcut tot felul de solicitări apelând la Guvernul României, parlamentarii de Olt și la conducerea Consiliului Județean Olt. Din câte știm, Marius Oprescu, președintele CJ Olt a fost cel care a înțeles cel mai bine dorința primarului din Corabia, oferindu-i sprijinul pentru această inițiativă.

Portul Turistic a devenit realitate și în curând se vor vedea roadele: o zonă turistică de interes național și internațional.

Avem demarcate contracte cu marile unități industriale din Slatina: ALRO, PIRELLI, TMK ARTROM și PRYSMIAN pentru a participa la realizarea portului commercial de la Corabia. Transportul pe Dunăre este cel mai economic și sigur mod pentru exportul produselor și importul de materie primă și utilaje. Știu că există interes din partea acestor agenți economici și al altora din județul Olt și zonele limitrofe…” ne-a declarat edilul Corabiei.

Dorim să revenim asupra acestui subiect, foarte important pentru economia județului Olt.

RD