Polițiștii olteni, cu ochii pe cetățenii certați cu legea

0
291

În ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative.

Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

La activităţile de verificare desfășurate au participat, zilnic, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 80 de societăți comerciale, precum şi 127 mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 4.000 de lei, dintre care 58 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 1.000 de lei, 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, în valoare de 3.000 de lei și 4 sancțiuni, cu avertisment, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Poliţiştii olteni continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.