O nouă serie de amenzi aplicate de polițiștii locali

0
673

Efectivele Serviciului Public Direcţiei Poliţia Locală Slatina, au desfăşurat  săptămâna trecută o nouă serie de activităţi ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie și a comerţului stradal neautorizat.

Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat un număr total de  55  sancțiuni contravenționale din care cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respective 39 de sancțiuni contravenționale. „Un număr de 23 sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 8 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis, 5 sancțiuni aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis, 3 sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizație specială de transport. Conform prevederilor Legii 61/1991,  au fost aplicate, 4 sancțiuni contravenționale pentru  pentru consum de alcool în locuri publice, adresare de injurii și instigare si provocare de scandal. Pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în H.C.L. Nr.490 /2014, au fost aplicate un număr de 12 sancțiuni contravenționale, respectiv:  2 sancțiuni contravenționale pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente; 5 sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietate, a căilor publice,  1 sancțiune contravențională aplicată pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun și 4 sancțiuni aplicate pentru oprirea, staționarea, parcarea autoturismelor  pe trotuare modernizate”, a declarat  Adrian Pop, director executiv Poliția Locală Slatina.

Și în această săptămână, efectivele din cadrul Direcției Poliția Locală Slatina, vor acționa cu precădere,  pe B-dul A.I. Cuza, Str. Crișan și Str. Artileriei  din municipiul Slatina, având ca  obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă marcajele și  indicatoarele rutiere în ceea ce privește oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor precum și a pietonilor care traversează prin locuri nepermise. În data de 22.12.2017, efectivele poliției locale vor participa la manifestările prilejuite de comemorarea eroilor martiri căzuți pentru ,,Victoria Revoluției din decembrie 1989”, manifestări care vor avea loc pe platoul Casei de Cultura a Tineretului .