Poliția Olt a lansat o campanie de prevenire a violenţei domestice

0
224

Inspectoratul Județean de Poliție Olt, va desfășura, începând de vineri, acțiuni de prevenire a violenței domestice, cu scopul de a conștientiza cetățenii asupra  importanței adoptării unei atitudini de intoleranță față de  aceste abuzuri. 

 Campania  se circumscrie Priorității Poliției Române „Prevenirea violenței în familie” și are ca obiectiv  informarea cetățenilor asupra tuturor aspectelor specifice violenței domestice: fazele ciclului violenței în familie, stereotipuri, manifestări, reacții de apărare ale victimelor, legislație în vigoare dar și modalități de prevenire și combatere.

La evenimentul de lansare a Campaniei „Spune STOP DIN START violenței!” au participat consilieri  școlari din unități de învățământ din municipiul Slatina dar și din mediul rural, ei fiind cei care, de multe ori, află primii de astfel de abuzuri în rândul elevilor sau părinților, având datoria de a le oferi consiliere. Aceștia vor sprijini, de asemenea, inițiatorii campaniei, în activitățile specifice.

Specialiștii antidrog iși vor aduce aportul în aceste actiuni prin atragerea atenției asupra uneia din cauzele importante care stau la baza izbucnirii conflictelor în familie, anume, consumul de alcool, cunoscut fiind faptul că mulți agresori se află sub influența alcoolului atunci când săvârșesc fapte de violență domestică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, , inspector principal Alexandra Dicu, acțiunile preventive vor fi desfășurate atât la nivelul unităților de învățământ, cât și în centrele de servicii sociale pentru victimele violenței în familie care funcționează la nivelul județului, polițiștii beneficiind de sprijinul de specialitate din cadrul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt.

Statisticile la nivelul județului arată că mai mult de jumătate dintre victimele violenței domestice sunt minori, acest lucru, coroborat cu opinia specialiștilor, conform căreia consecințele în cazul copiilor(victime sau martori) sunt mult mai ample și de durată, impunând necesitatea dezvoltării de proiecte la nivel local cu scopul prevenirii și diminuării fenomenului, a precizat Dicu.