Poliția Locală, la ora bilanțului

0
266

Efectivele Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina continua și în această lună să desfășoare pe raza orașului activități ce au ca obiectiv  principal combaterea săvârșirii actelor și faptelor de asigurarea ordinii publice, combaterea fenomenului de cerșetorie și a comerțului stradal neautorizat, precum și acțiuni de fluidizare a traficului.

  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier, acționează permanent pe arterele principale ale municipiului pentru asigurarea unui trafic rutier cat mai fluid.
  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică vor desfășura acțiuni ce vor viza identificarea și sancționarea cerșetorilor în zonele aglomerate ale municipiului ( lacasuri de cult, piețe) vor desfășura acțiuni zilnice de menținere a ordinii publice în zona Târgului de Crăciun, situat în proximitatea Parcului Tineretului și în zona piețelor agroalimentare din muinicipiul Slatina.

În perioada 01.12.2019 – 15.12.2019, pentru nereguli constatate, polițiștii locali  au aplicat un număr total de 114 sancțiuni contravenționale dintre care, cele mai multe au vizat abateri de la O.U.G. nr.195/2002, respectiv 95 sancțiuni contravenționale pentru opriri neregulamentare, staționare interzisă sau accesul interzis.

Conform prevederilor Legii 61/1991,  au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale.

Pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în HCL nr.311/2018, au fost aplicate un număr de 12 sancțiuni contravenționale.