Plimbări pe Dunăre, la Corabia, cu vasul de pasageri “Independența”

0
2974

Administrația din Corabia a derulat plimbările de agrement pe fluviu cu vasul de pasageri “Independența”.
De curând, un grup de copii s-au îmbarcat voioși și au pornit la o plimbare pe fluviu. Pentru o parte dintre ei  a fost o premieră.

Grație proiectului implementat de Primăria Corabia privind achiziționarea unei ambarcațiuni destinate plimbărilor de agrement, plimbările pe Dunăre pot fi explorate de către turiști. Se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale și peisaje deosebite.

Vasul “Independența” a primit botezul oficial al Dunării spre finele anului trecut, valoarea totală a proiectului “Corabia pe Dunăre” fiind de 1.545.684,62 lei.
Începând din acest an cetățenii orașului Corabia și nu numai se pot bucura de plimbări de agrement pe Dunăre.

Aleșii locali au stabili regulamentul privind efectuarea curselor de agrement cu ambarcațiunea de pasageri, activitatea turistică urmând a avea loc în zona de agrement Portul Turistic Corabia, km 630 pe traseele turistice din zona FLAG.

Potrivit regulamentului activitatea turistică se va desfășura anul acesta numai între orele 9.30-20.00 și în condiții meteorologice favorabile. Efectuarea curselor de agrement se face pe bază de bilet în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică. Se acordă gratuitate persoanelor cu dizabilități, copiilor până la 7 ani și pentru minorii între 7 și 16 ani o reducere de 50%. Valoarea unui bilet de călătorie este de 30 lei. Persoanele cu vârsta sub 16 ani pot călători doar în prezența unui adult.

Vasul Independența, este fabricat la Galați, are o lungime totală de 12,84 metri, o lățime de 4,75 metri și o capacitate de maxim 23 de persoane. Acesta este pus în mișcare de două motoare diesel a câte 50 cp fiecare, iar viteza de croazieră este de 12km/h.

Marilena Vasile