Piața imobiliară din Olt, afectată. Doar zece apartamente s-au vândut în iunie

0
502

Potrivit statisticii ANCPI, la nivelul județului Olt, în iunie au fost tranzacționate 300 de imobile, cele mai multe fiind vânzări de terenuri agricole. La nivel național, Oltul se află printre județele cu numărul cel mai mic de tranzacții în luna iunie, fiind întrecut doar de Covasna (280 imobile) și Vaslui (279).

În această perioadă de criză s-au făcut totuși tranzacții cu terenuri agricole.

Astfel, au fost vândute 134 de terenuri agricole în extravilan și cinci neagricole în extravilanul localităților. Totodată, în această lună, au mai fost tranzacționate 51 de terenuri cu construcții în intravilan și 100 fără construcții. Piața imobiliară din orașele județului este însă afectată, pentru că în luna iunie s-au vândut doar zece apartamente. Prețurile apartamentelor din Slatina rămân în continuare ridicate.

Astfel, la o simplă căutare pe un site de specialitate, un apartament cu patru camera în centrul Slatinei este pus la vânzare cu 95.000 de euro, proprietarul fiind dispus să negocieze. Un alt apartament situate în zona Spitalului Slatina este scos la vânzare cu 79.000 de euro, imobilul având trei camere.

Un apartament cu două camere, situat pe strada Primăverii din Slatina, a fost scos la vânzare pe 27 iulie cu 54.000 de euro.