“Pianul Călător” revine la Caracal în cel de-al 12-lea Turneu

0
162

Turneul național “Pianul Călător” ajuns astăzi la cea de-a 12-a ediție, își continuă povestea muzicală începută în anul 2011 și călătoria pianistului Horia Mihail în istoria muzicii pentru pian solo și  propune  o nouă ediție a turneului cu tema –Clasic.

Un program ce alătură trei celebre sonate şi o fantezie pentru pian solo de Haydn, Mozart şi Beethoven, pilonii clasicismului vienez, va încânta publicul care revine de fiecare dată cu plăcere în sălile de concert sau în aer liber, pentru a asculta un nou recital sau concert Pianul călător, susţinut de pianistul Horia Mihail.

În ultimul deceniu, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns, susținând peste 200 de concerte. Acum, unul din cele 5 piane călătoare puse la dispoziţie de Radio România, și încredinţate comunităţilor locale, se află la Teatrul Național din Caracal.

“Trecerea acestui turneu prin oraşe mai mici ale ţării şi rămânerea pianelor de concert la dispoziţia unor astfel de comunităţi este o modalitate de a pune în evidenţă potențialul activităților culturale pentru a promova incluziunea socială. Artele sunt pentru toată lumea şi pot contribui la reinventarea celor de lângă tine. De obicei activitățile culturale joacă un rol mic în zona definită oficial ca parte componentă a incluziunii sociale. Chiar şi aşa, ele pot aduce o contribuție valoroasă şi pot creea soluții cheie, contribuind la dezvoltarea încrederii în sine, spiritului comuni-tar şi a responsabilității care ajută comunitățile să inițieze şi să asigure proiecte pentru a se re-genera”, se  specifică de organizatori pe rețelele sociale.

Cel de-al 12-lea turneu al “Pianului Călător” va ajunge  la Teatrul Național din Caracal, la întâlnirea cu melomanii caracaleni, vineri 20 Mai a.c., începând cu orele 19.00.

Doru Tudor