Peste 700 de fermieri olteni au cerut subvenția pe suprafață

0
199

Din această săptămână, specialiștii APIA Olt au început să primească online cererile fermierilor olteni. Astfel, în primele două zile de la startul depunerilor, 705 agricultori olteni au cerut subvenția pe suprafață, în Campania 2020. Dintre aceștia 11 sunt mari fermieri din județ, care depun cererile la Centrul Județean APIA Olt. Sunt considerați mari fermieri cei care dețin peste 50 de hectare.

Directorul APIA Olt, Octavian Iana, a precizat că niciun fermier din județ nu va rămâne fără cerere actualizată.

„Am închis 705 cereri în primele două zile, din care 11 au fost la Centrul Județean APIA. Tendința este de creștere, de la o zi la alta. Este mai greu în aceste prime zile, până când se obișnuiesc. Lucrăm cu primăriile, pentru că reprezentanții din comune știu exact suprafața pe care o au fermierii de pe raza localităților. Astfel, lucrăm cu primăriile online, se ia legătura cu fiecare, ca să se elibereze adeverințe. Vom închide toate cererile, nu vor fi fermieri care să nu aibă documentele depuse.  Când se va termina cu pandemia, fermierii vor trece pe la APIA”, a spus directorul APIA Olt, Octavian Iana.

Din cauza epidemiei de coronavirus, a fost aprobată primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, mijloacelor electronice de comunicații și sistemului IACS, începând cu data de 06 aprilie 2020.

Depuneri cereri pe centre:
Luni:  Balș 31 cereri, Caracal 41, Corabia 16, Scornicești 47, Slatina 65, Centrul Județean 6. Centrul local Drăgănești-Olt nu a închis cereri, luni, pentru că s-a confruntat cu probleme tehnice, dar acestea au fost rezolvate în cursul zilei de marți.
Marți: Balș 91 de cereri, Caracal 121, Corabia 63, Drăgănești 22, Scornicești 55, Slatina 133, Centrul Județean 5.