Peste 200.000 de teste rapide pentru depistarea virusului SARS-COV2 au ajuns în Olt

0
129

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt a primit sâmbătă seara, 22 ianuarie, 209.400 de teste rapide pentru depistarea virusului SARS-COV2.

Șeful ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că directorii unităților de învățământ din județ au fost chemați să le ridice marți, ținând cont că luni, 24 ianuarie, este zi liberă. Ulterior, testele rapide vor fi distribuite elevilor și preșcolarilor din județ.

Anul trecut, toate testele fals pozitive din județul Olt, în jur de 12-13 teste antigen, au fost infirmate de probele lucrate în laborator, elevii reluându-și cursurile cu prezență fizică.

Testarea în unitățile de învățământ a fost suspendată câteva săptămâni pentru că o firmă a contestat în instanța procedura de atribuire a contractului de achiziție.

Autoritățile au decis ca activitatea în unitățile școlare să se desfășoare cu prezență fizică doar dacă rata de ocupare a paturilor din spitalele județului este de sub 75 de procente. Potrivit datelor DSP Olt, la acest moment, rata de ocupare a paturilor din unitățile sanitare din Slatina, Caracal, Balș și Corabia este de trei procente.