PENTRU A NU NAUFRAGIA ȘI EȘUA: PNL OLT ARE NEVOIE DE UN CĂPITAN ALES DE ECHIPAJ

0
792

Vineri, în jurul prânzului, sub patronajul deputatul PNL de Olt, Gigel Știrbu, a avut loc pe ”Dealul Grădiștei” din Slatina o întâlnire cu membrii partidului național liberal din zona Olteniei. Au fost invitați parlamentarii, liderii și aleșii județeni și locali din toate cele 5 județe.

Practic, timp de mai multe ore, partea ”de jos” a Slatinei a fost blocată, poate și din cauza proastei organizări, alegerea neinspirată a locației și intervenția tardivă sau cu efecte reduse a poliției rutiere și a celei locale.

La această importantă ”paradă” liberală a venit și conducerea națională a partidului , în frunte cu președintele Nicolae Ciucă.

Cum am menționat deja, proasta organizare se referă la sutele de autoturisme (foarte multe de lux) care puteai fi înlocuite cu mijloace de transport în comun (microbuze, autobuze), situație în care liderii naționali ai PNL și alți liberali nu mai erau obligați să urce 300-400 de metri pe jos spre locație.

La această consfătuire liberală de la Slatina s-au spus atât de la prezidiu, cât și din sală cuvinte jignitoare și au fost aduse acuzații grave, ca niciodată, la adresa conducerii naționale și județene a PSD, colegii lor de guvernare. Cel mai virulent a fost deputatul de Olt Gigel Știrbu, care a fost sprijinit de către colegii din conducerea celorlalte județe, cu același mesaj: ”nu mai vor alianța cu PSD și că vor face alianță pe dreapta” / ”Ok, dar în Olt nu există dreapta”

Sincer, nu înțelegem frustrarea deputatului G. Știrbu, acum în prag de alegeri multiple în 2024… ?! Timp de 3 ani și alți 20 și ceva de când este deputat al PNL, n-a făcut aproape nimic pentru a coagula la Olt o alianță pe dreapta.

Nici atunci când PD (PDL) la Olt, pe vremea lui Darius Vâlcov, era puternic. Uită că liberalii și alte partide dreapta au făcut alianță cu PSD și nu l-au susținut pe Darius Vâlcov (cel de dreapta)?

Unde era deputatul Gigel Știrbu atunci? A uitat că el, atunci și în toți acești ani, a fost doar un pion jalnic, supus pesediștilor? Că, în tot acest timp, ca și acum, nu a creat decât discordie, dezordine și disensiuni în partid doar pentru a profita de obținerea unui nou mandat de parlamentar? A slăbit PNL la Olt cu un singur scop: să-și asigure o influență locală și în regiune pentru a profita de o nominalizare pe lista de deputați! Divide et impera!

S-a lăudat la tribună că, în Olt, ”în urmă cu două cicluri electorale erau 50 de primari de dreapta, 6 orașe din cele 8 erau conduse de primari de dreapta”. Foarte corect și adevărat, domnule deputat, numai că nu PNL Olt avea acești primari, ci PD-ul lui Darius Vâlcov. Liberalii au fost în situația de a avea doar 10-12 procente și maxim unul sau doi parlamentari. Uitați că v-a ”bătut” până și Dan Diaconescu?

Nu sunteți apreciat și susținut de marea masă a liberalilor olteni. Dovadă că acum cei mai mulți dintre primari, consilieri județeni și locali, lideri de organizații locale au părăsit partidul sau nu vă sunt alături, de când, cu susținerea suspectă de la centru vreți să preluați conducerea PNL la Olt sau să vă impuneți o marionetă.

De ce nu înțelegeți dumnevoastră (și cei de la București) că soluția redresării politice la Olt nu se poate face decât dacă deputatul G. Știrbu face un pas mare înapoi, lăsând ca liderul viitor să fie ales democratic, corect, de liberalii olteni?

Rămân chiar surprins, perplex, când revăd declarația dată pe Dealul Grădiște, plină de adevăr, prin care vă aduceți singur acuzațiile cele mai mari și vă arătați frustrarea, neputința, referindu-vă la ”Forța PSD”… Toate aceste lucruri se întâmplă din cauza faptului că liderilor le este mult mai confortabil să pună batista pe țambal. E mult mai greu să te bați cu PSD, e mult mai greu să te iei cu ei de piept și să ai probleme, să ai anumite neconcordanțe, să fii mai elegant cu instituțiile statului. E mult mai ușor să spui ”gata, șefu, facem așa: mata iei 95 și eu iau 5 primari”.

Există o mare dilemă și un neadevăr între cele declarate și activitatea politică de lider liberal: ați fost cel mai apropiat și ați făcut personal cele mai mari compromisuri cu PSD la Olt. Dacă vreți și detaliile, într-un alt număr al ziarului!

V-ați trezit, în ultimele zile, ca marele luptător antipesedist, anti Ciolacu, vizând sau crezând că… trecutul nu există și nu vă ajunge din urmă. Nu cunosc, în cei 30 de ani de presă scrisă , o singură luare de piept cu liderii PSD Olt, mai ales în ultimele luni ale acestui an, când organizații întregi, primari, consilieri județeni și locali (cei mai mulți scârbiți) din PNL Olt! De fapt, în tot timpul cât ați fost în Parlamentul României, cu mici excepții, n-ați mai trecut prin localitățile județului, nu le răspundeți la telefoane primarilor, nu le-ați cunoscut problemele și greutățile.

Ați semănat furtună în viața politică de la Olt și nu văd, ca și mulți liberali olteni, o cale de a salva corabia liberală aflată în derivă. Are nevoie de un căpitan, dar nu unul… răspopit!