„PALATUL FINANȚELOR„ MERITĂ MAI MULT RESPECT!

1
488

Una dintre instituțiile importante de la nivelul județului Olt este Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt din cadrul ANAF, instituția funcționând într-o clădire chiar în centrul Slatinei, cunoscută de slătineni drept ”Palatul Finanțelor”.

Este o instituție respectabilă, cu buni profesioniști, care este impunătoare prin modul în care aceasta a fost ridicată cu mulți ani în urmă. Din păcate, de când a avut loc o nouă organizare a acestei instituții, cu sediul central în județul Gorj, această instituție a rămas, mă refer la partea edilitară, într-o adevărată paragină. Atât pe exterior, cât și pe interior, clădirea merită mai mult respect din partea autorităților de la București. Pereții nevopsiți, mobilier vechi de zeci de ani, un lift care nu funcționează de foarte mult timp, celelalte utilități necesare lasă mult de dorit. Nu înțelegem ”de ce” nimeni nu vede aceste lucruri, deși aceste fapte sunt sesizate de mulți ani, în care sediul acestei instituții respectabile este lăsat la voia întâmplării. Suntem convinși că cei care conduc această instituție la nivelul județului Olt sunt oameni respectabili, buni profesioniști, dar din ceea ce știm noi, resursele financiare care să le vină în ajutor sunt inexistente pentru că județul Olt,  din cauza slabilor oameni politici pe care i-a avut de-a lungul anilor, nu au reușit să atragă fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Practic, în afară de Statistică noi nu avem o altă instituție care să aibă sediul în Slatina. Cele mai multe sunt concentrate la Craiova, Râmnicu Vâlcea, Gorj și chiar în Mehedinți. Din această cauză, banii necesari pentru reparații curente ale clădirilor în care mai funcționează serviciile județene sunt puțini și se duc către cei care conduc la nivelul județelor respective aceste instituții.

Acesta este motivul pentru care, credem noi, impresia când intri în această instituție este jalnică, îți este jenă să te consideri un contribuabil cinstit, corect și respectat în județul Olt.

Iată de ce dorim să tragem un semnal de alarmă asupra celor care conduc la nivel național această instituție și, de ce nu, să îi punem în vedere și prefectului de Olt și celor care conduc la nivel județean, reprezentanții Guvernului, această întrebarea: ”De ce nu se găsesc bani și pentru această instituție?”.

Este inadmisibil ca un cetățean să urce șase etaje pentru a-și rezolva problemele, pe scări, fără a beneficia de unul dintre cele două lifturi, pentru că nu sunt bani ca acestea să fie reparate. L-am văzut zilele acestea pe unul dintre directorii acestei instituții, respectiv Florin Bălteanu, care are probleme cardiace deosebite, gâfâind să urce la nivelul șase unde își are biroul. Și ca el am găsit mulți alți oameni care își au interesele în această instituție care se aflau în situația de a nu mai putea urca din cauza problemelor medicale.

Legislația în vigoare obligă instituțiile publice să pună la dispoziția cetățenilor cu probleme de sănătate mijloacele necesare prin care își pot rezolva problemele în instituții.

1 COMENTARIU

 1. Ca la noi, la nimeni..
  Rasul-plansul starii de fapt a acestei institutii nu consta in lipsa fondurilor ci in incompetenta trecatorilor ,,sefi,, ai institutiei, numiti politic pe criterii numai de dnii Oprescu si Voiculescu (ambii cu dosare penale!) stiute..
  De fapt si ei sunt cam la acelasi nivel,, de profesionalism,, cu ultimii trei sefi ai institutiei: adica zero!!! Cainii latra, caravana trece…
  O insitutie cu doi sefi in tandem (Meleru-Doaga….Nicu-Balteanu)a caror situatie juridica este INCA incerta, este o institutie falimentara! Esuata…Ca si societatea romaneasca (vorba unui mare conducator actual)!
  Mizeria, lipsa de interes pentru un bun public, pentru a asigura cetateanului comunicarea necesara nu este numai la,,palatul de finante,,.Este si la Trezoreria mun. Slatina care are geamul de la usa spart (crapat) de ani de zile dand un aspect exterior de nepasare (putin spus..). Aici, un geam cred ca nu costa mai mult de 150-200 lei…RUSINEEEEEE conducerii!
  Revenind la ,,palat,, am avut ,,minunatul timp,, sa lucrez, cativa ani de zile in institutie alaturi de oameni de mare caracter si capacitate : dl.Mitran, Dl.Boldeanu, dl.Gubandru..
  Pai pe cine sa pui in rand cu acesti,,titani,,profesional: pe Meleru? Pe Doaga? Pe Nicu? Pe Balteanu? Pe multi dintre sefii de servicii care primesc bani in plus lunar la salariu, nemeritati? Absolut toti acestia provin din mediul rural…..ar fi o explicatie a starii jalnice in care a ajuns minunata cladire a cetatenilor din judetul Olt numita,,palatul de finante,,!
  Domnilor,, sefi,,sunteti niste catastrofe pe picioare! TOTI..
  Mare pacat de noi, cetatenii si pensionarii, care platim taxe si impozite, ca bugetul de stat sa aiba bani sa va plateasca salarii nemeritate….asa cum arata reporterul in fotografiile postate. Sa va fi rusine pentru lipsa de initiativa, pentru lipsa de respect fata de cetateni, pentru starea jalnica in care ati condus si adus aceasta minunata institutie publica!
  Mi-e greata de voi si jena sa spun ca multi mi-ati fost colegi!
  RUSINE……DEMISIA DE ONOARE-TOTI PATRU!

Comentariile sunt închise.