Ora de iarna 2019: se mai dă ceasul înapoi?

0
642

Ora de iarna 2019: Romania va trece si in acest an la ora de iarna, ceasul urmand sa fie dat inapoi.

Schimbarea se va produce in ultimul weekend din luna octombrie, mai exact in noaptea dintre 26 si 27 octombrie. Ora 04:00 va deveni astfel ora 03:00. Romania a trecut la ora de vara pe 22 mai 1932, cand ora 00:00 a devenit ora 01:00.

Decizia a fost luata pentru a economisi energie electrica si pentru a profita mai mult timp de lumina naturala.

Ora de iarna 2019: cand nu se va mai schimba ora in Romania

Potrivit unei decizii luate in Parlamentul European, ultima schimbare de ora din Uniunea Europeana se va produce in luna martie a anului 2021.

Atunci tarile membre vor decide daca vor trece la ora de vara sau vor ramane la ora de iarna, schimbarile de la momentul respectiv urmand a fi permanente.

Comisia Europeana va trebui notificata pana in luna martie a anului viitor cu privire la aceasta decizie.

Ora de iarna 2019: cum sa te adaptezi mai usor la noua ora

De cele mai multe ori, schimbarea orei vine la pachet cu o serie de efecte pe care unii oameni le resimt mai puternic.

Printre aceste efecte se numara: stari de oboseala, tulburari ale somnului, stari de stres, dereglarea programului, senzatia de foame sau stari de irascibilitate.

Pentru a trece mai usor peste aceste stari, este foarte important sa tinem cont de urmatoarele aspecte: sa ne acordam o perioada de relaxare, timp suficient pentru a ne adapta la noul fus orar, un numar minim de ore de somn, tinerea starii de sanatate sub control, mentinerea echilibrului emotional, dar si asigurarea necesarului minim de energie.

Sursa: kanald.ro