Opt bucureșteni diagnosticați cu COVID 19, într-o zi

0
111
Ministerul Sănătății a precizat că numărul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 25. Ultimii opt pacienți diagnosticați sunt din București. Vestea bună este că cinci s-au vindecat.
„Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19. Dintre cei 25 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.
În carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.