“Omul sfințește locul“ – la Caracal primarul demonstrează că se poate!

0
2076

Când spunem că “omul sfințește locul“, facem referire la acei gospodari în urma cărora se vede ceva, iar la Caracal această zicală se potrivește cel mai bine.

Ion Doldurea, un primar gospodar, bine pregătit și determinat, a știut să prioriteze investițiile și să obțină finanțări prin proiecte bine realizate.

Edilul a investit în toate domeniile, de la educație, sănătate, cultură, infrastructură rutieră, apă și canal, pentru ca localnicii să beneficieze de condiții moderne.

Implicat în problemele comunității, Ion Doldurea este cel care a schimbat fața municipiului Caracal, oraș pe care îl reprezintă cu mândrie și îl iubește. Și atunci când primarul și echipa sa pun binele comun în slujba cetățeanului, acel oraș înflorește. Un oraș în care s-a investit și în care se investește cu rezultate vizibile la tot pasul. Caracalul va trece prin transformări uriașe, care îl vor transforma într-unul din cel mai primitor și frumos municipiu, fostă reședință a județului Romanați.

În ultimii trei ani, Primăria Municipiului Caracal, a depus pentru finanțare proiecte cu fonduri nerambursabile în valoare de 107 milioane de euro.

În această perioadă sunt în curs de desfășurare sau urmează să fie recepționate obiective majore ce vor contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor caracaleni.

Sănătate

Proiecte finalizate:

– Dotare aparatură pentru spitalul municipal Caracal în valoare de 4 milioane de euro

Proiecte în curs de execuție:

– Creșterea siguranței pacienților , proiect în valoare de 2 146 480 euro

– Eficiență energie spital, în valoare de 2 047 128 euro

Proiecte propuse:

– Extindere spital

Pentru că sănătatea este importantă, 34 de milioane de euro vor fi investiți pentru extinderea spitalului din Caracal dar și dotarea lui ( săli de operație, ATI, morgă, săli de sterilizare), care vor fi puse în noul corp de clădire. Proiectul este depus la Ministerul Sănătății urmând ca în următoarele 2-3 luni să devină finanțabil.

Este o prioritate să avem spații adecvate pentru tratarea pacienților în siguranță. În acest an am avut proiecte prin care am dotat ambulatoriul cu echipamente de ultimă generație și am reabilitat termic actuala clădire a spitalului “, afirmă Ion Doldurea

Totodadă, Primăria Caracal înființează un Centru de recuperare, medicină fizică și balneoclimaterică  în clădirea fostei popicării din Parcul “Constantin Poroineanu“, ce va avea un flux de minim 100 de persoane pe zi și aproximativ 30 de locuri de cazare.

Cultură și educație

Edilul a acordat o importanță deosebită acestui capitol.

Proiecte finalizate:

– Restaurare bibliotecă, valoare 2 118 957 euro

– Restaurare casa Ion Hagiescu-Miriște, proiect în valoare de 1 226 586 euro. Clădirea, monument istoric va găzdui Muzeul de Etnografie.

Proiecte în curs de execuție:

–  Au fost începute lucrări de reabilitare a casei memoriale “Iancu Jianu“, simbol al orașului nostru.

– Au fost demarate lucrări de renovare a Liceului Tehnologic “Matei Basarab“ pentru creșterea eficienței termice

Proiecte propuse:

– Reabilitarea și modernizarea următoarelor zone și clădiri: Colegiul “Ioniță Asan“, imobilul din str. Plevnei nr.1, fosta clădire a internatului Liceului “Ioniță Asan“; Parcul “Constantin Poroineanu“; casa “Nicolae Titulescu“; zona Piața Victoriei; “șapte scări“ și Teatrul de Vară.

Infrastructură rutieră

Pentru confortul cetățenilor caracaleni se investește în continuare în modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere.

Urmărim constant și evaluăm stadiul lucrărilor astfel încât să ne asigurăm că acolo unde tehnic este posibil lucrările de asfaltare să fie finalizate cât mai repede. Sunt străzi unde, ca să reducă disconfortul pentru cetățeni, constructorul a realizat lucrări provizorii de asfaltare, urmând ca într-un timp cât mai scurt să se realizeze ultimele corecții. Sunt străzi pe care, prin efort bugetar local, am putut interveni și realiza lucrări finale de asfaltare. Unele au fost deja redate circuitului rutier.“, a declarat Ion Doldurea

Apă și canalizare

S-a lucrat și se lucrează intens la reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canal.

Prin proiectul CAO, a început un amplu proces de modernizare și extindere a rețelei de apă și canal, având în vedere că sunt multe străzi care nu sunt racordate la rețea dar și faptul că rețeaua este foarte veche, iar calitatea apei pune în pericol sănătatea locuitorilor orașului nostru.“afirmă edilul municipiului Caracal

De asemenea, tot în curs de desfășurare sunt și următoarele proiecte:

– Au fost începute lucrări de reabilitare termică în vederea creșterii eficienței energetice la locuințe colective, 35 de blocuri reunind o suprafață desfășurată aproximativ 46 000 mp.

– S-a turnat fundația la noua creșă din Caracal pe locul fostului teren de fotbal. Este vorba despre o creșă ultramodernă de 70 de locuri, în valoare de peste 12 milioane de lei.

– Au fost demarate lucrări de modernizare și extinderea sistemului de iluminat public în vederea creșterii eficienței energetice.

Urmărim să reducem costurile cu plata facturilor de energie electrică dar și să extindem rețeaua în zone insuficient luminate. Ne preocupă creșterea confortului și sentimentului siguranței cetățeanului pe timp de seară sau noaptea când străzile trebuie să fie luminate suficient “, a declarat Ion Doldurea

De asemenea, administrația Doldurea, a depus un proiect în urmă cu 4-5 luni la Ministerul Dezvoltării pe fondul de modernizare, un parc fotovoltaic, în valoare de 1 545 759 euro. Totodată, urmează să fie depus până pe 15 mai un proiect pentru achiziționarea a 6 autobuze electrice pentru transportul urban și cuprinde toate străzile principale din cartier: Gară, Centru, zona Bold, zona Potroseni, zona Carpați, cu finațare 98 % europeană și contribuție 2% din bugetul local.

Marilena Vasile