OLTENII ATRAȘI CU TITLURI DE STAT CU DOBÂNZI AVANTAJOASE

0
297

Persoanele fizice pot investi, începând cu 17 noiembrie 2020,  în noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi de 3,5%, 3,75% și 4 %, fără plafon individual de subscriere. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 14 decembrie 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. 

  Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 17 noiembrie-11 decembrie 2020  de la unitățile Trezoreriei Statului; între 17 noiembrie-10 decembrie 2020  prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 12 decembrie 2020 la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu.

Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate. Prospectul de emisiune și eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe    http://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rohttps://www.comunicatii.gov.ro https://www.posta-romana.ro