Oltenii atrași cu titluri de stat cu dobânzi avantajoase

0
311

Persoanele fizice pot investi, începând cu 10 august 2020,  în noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1,2,3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75 %. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 10 – 31 august 2020  de la unitățile Trezoreriei Statului; între 10 – 28 august 2020  prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 27 august 2020 la cele din mediul rural. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Rata dobânzii este de 3,5% – 1 an, 4% – 2 ani, 4,25% – 3 ani, 4,75% – 5 ani, fără plafon individual de subscriere.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate.

Prospectul de emisiune și eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe    http://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rohttps://www.comunicatii.gov.ro https://www.posta-romana.ro