Nereguli la firme de transport și distribuție energie electrică din Olt

0
278

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt, a desfășurat în perioada septembrie – noiembrie 2019 o amplă acțiune de control pentru verificarea modului în care angajatorii, care desfășoară activități de transport și distribuție energie electrică, respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății la lucrările de mentenanță sau la intervențiile ocazionale.

 Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, obiectivele acțiunii au constat în: creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul transportului și distribuției energiei electrice în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social și profesional, precum și  încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul transportului și distribuției energiei electrice. Totodată, s-a urmărit promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.

În județul Olt, au fost controlaţi patru angajatori. Pentru neconformităţile constatate, cei 4 angajatori verificaţi au fost sancţionaţi cu trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri de remediere a deficiențelor constatate. Cu prilejul verificărilor efectuate s-au constatat nereguli privind: nepurtarea echipamentului individual de protecție în timpul programului de lucru, lipsă covoare electroizolante de protecție în cadrul stației de lucru și nedefrișarea vegetației din interiorul stației de lucru.