Olt: Aproximativ 20% dintre președinții și locțiitorii secțiilor de votare au fost înlocuiți

0
316

Aproximativ 20% dintre preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Olt au fost înlocuiţi, la cerere din motive medicale sau personale  ori din cauza incompatibilităţii, a declarat marți pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Olt, Marius Filip.

După desemnarea computerizată, efectuată de Autoritatea Electorală Permanentă, în județul Olt au fost înlocuiţi 81 de preşedinţi şi 74 de locţiitori din cele 381 de secţii de votare din județ.

S-a micşorat numărul solicitărilor de înlocuire în ultimele zile, până acum au avut loc nouă trageri la sorţi computerizate pentru schimbarea unor preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare. Ei sunt desemnaţi din rândul corpului experţilor electorali care este dimensionat suficient astfel încât să poată fi efectuate şi alte schimbări, dacă ar fi cazul”, a transmis reprezentantul BEJ Olt.

Toate înlocuirile s-au făcut pe baza hotărârilor birourilor de circumscripţie locale la care sunt arondate secţiile de votare. Principalele motive invocate a fost: incompatibilitatea din cauza diferitelor grade de rudenie cu candidații la alegerile locale, motive medicale sau motive personale.

În județul Olt există 381 de secții de votare, amenajate în școli, licee, cămine culturale sau clădiri ale unor instituții publice.

Marilena Vasile