Olt: 4500 de copii au primit cărți de la Asociația OvidiuRo și UiPath Foundation

0
3

Asociația OvidiuRO, UiPath Foundation și Inspectoratele Școlare Județene din Botoșani, Galați, Olt și Vaslui au implementat în anul școlar 2021-2022 proiectul Fiecare Copil Merită o Poveste. În cel de-al treilea an consecutiv al proiectului, peste 24.000 de cărți ilustrate au fost oferite copiilor atât din zona rurală, cât și din zona urbană săracă, dar și profesorilor și unităților școlare, pentru a fi folosite ca materiale didactice.

În acest an școlar, proiectul a fost extins și în județul Olt, unde aproximativ 600 de profesori au primit materiale educaționale, iar 4500 de copii au primit cărți pentru acasă.

Încă din 2019 lucrăm alături de Asociația OvidiuRO pentru a facilita accesul la educație timpurie de calitate pentru copiii din comunități vulnerabile. Parteneriatul pe care l-am dezvoltat împreună cu OvidiuRO face parte din programul nostru Early Education Forward, gândit pentru a preveni decalajele educaționale pentru copiii din comunitățile vulnerabile care, din păcate, nu au acces la educație timpurie de calitate. Încercăm astfel să contribuim la reducerea ratei de analfabetism funcțional și să le oferim un start în viață mai bun copiilor care provin din medii dezavantajate”, a declarat Raluca Negulescu-Balaci, Directoare Executivă, UiPath Foundation.

După experiența a peste 20 de ani de lucru în teritoriu, știm că pentru a reduce rata analfabetismului funcțional este nevoie de intervenții integrate, pe mai multe paliere, de aceea lucrăm cu educatoarele, directorii de unități de învățământ, părinții și copiii deopotrivă. Un parteneriat multianual, așa cum avem cu UiPath Foundation, are capacitatea extraordinară de a ne da posibilitatea să lucrăm mult mai concret cu profesorii din comunitățile cele mai vulnerabile, și totodată să le urmărim evoluția, oferindu-le mai multe resurse și suport pentru a lucra cu cei mici, a declarat Maria Gheorghiu, Președinte Asociația OvidiuRO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here