Percheziții în Olt

0
617

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Prahova au efectuat zeci de percheziţii într-un dosar privind infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal, prejudiciul estimat cauzat statului fiind de 200.000 de lei.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, anchetatorii, care sunt sprijiniţi de colegi din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Ilfov, Ialomiţa şi Olt, pun în executare 24 de mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane fizice şi la sedii ale unor persoane juridice, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Prahova, Olt, Ilfov şi Ialomiţa.
„Descinderile sunt desfăşurate într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal, urmărirea penală fiind supravegheată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil. Astfel, s-a reţinut faptul că, persoanele bănuite, în perioada octombrie 2020 – prezent, ar fi produs în afara unui antrepozit fiscal, combustibil supus accizării, pe care l-ar fi comercializat, creând un prejudiciu bugetului de stat, estimat până la această dată la suma de 200.000 lei”, precizează sursa citată.
În urma descinderilor, vor fi puse în executare şase mandate de aducere.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.