Oamenii legii, cu ochii pe Piața Agroalimentară din Osica de Sus

0
221

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Investigații Criminale și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt au desfășurat o acțiune punctuală în Piața Agroalimentară din comuna Osica de Sus, județul Olt. Acțiunea a urmărit respectarea tuturor normelor în vigoare, inclusiv combaterea evaziunii fiscale.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.400 lei, conform Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, întrucât comercianții ofereau produse spre vânzare, fără a avea completate carnetele de producător și fără a deține documentele necesare care să ateste proveniența legumelor și fructelor.
Totodată, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.