O nouă livrare de la producătorii români prin Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea

0
236

În ultima zi a lunii octombrie, în prezența ministrului Petre DAEA, a avut loc o nouă livrare de la producătorii români către magazinele PENNY, realizată prin Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea. Astfel, au fost preluate 19.200 de produse din care: 1.000 cutii (de 500 g) prune uscate de Leleasca, 7.800 borcane cu dulceața de dovleac, 4.000 borcane cu dulceața de gutui, 4.000 borcane cu pasta de măceșe și 2.400 borcane fasole boabe în saramură pentru a fi introduse în circuitul comercial.

Iată că se diversifică gama de produse preluate de la producătorii din România și îmi exprim satisfacția că, prin eforturile conducerii Casei de Comerț Unirea, cât mai mulți retaileri răspund inițiativei noastre și se alătură demersurilor făcute pentru susținerea producției autohtone. Este o muncă depusă în beneficiul tuturor, producătorii nu mai au grija desfacerii produselor obținute, iar consumatorii au la dispoziție marfă de calitate, chiar pe rafturile marilor rețele comerciale, a afirmat Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

La rândul său, Daniel Gross, CEO PENNY România, a afirmat: „Sortimentul de produse este nucleul activității noastre. La PENNY, ne-am propus să creștem numărul de produse cu ingredientul principal provenit din România, procesate și ambalate în România. Am numit acest obiectiv 3RO (Triplu RO), un concept care duce produsele românești la un alt nivel, unul în care vorbim despre produse locale pentru care tot fluxul de producție se desfășoară pe teritoriul României. Parteneriatul cu Casa de Comerț Agroalimentar Unirea este doar un exemplu pentru îndeplinirea acestui obiectiv – aducem în magazine produse de la fermierii români, încurajând producția locală și creând valoare în comunitate”.

Livrările de produse agroalimentare vor continua în perioada următoare, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea având negocieri și cu alte lanțuri de magazine din România pentru a încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor actorilor implicați.