NUMĂRUL FIRMELOR DIN OLT CARE ȘI-AU ÎNCHIS PORȚILE A CRESCUT FAȚĂ DE ANUL TRECUT

0
144

Aproape 150 de firme au fost radiate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul (ORCT) Olt, în primele două luni ale acestui an. Aceasta este situația în județul Olt, potrivit ultimului raport dat publicităţii de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Numărul firmelor şterse de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt , în primele două luni din 2021, a crescut ușor faţă de aceeași perioadă din 2020. Dacă în primele două luni din 2020 fuseseră radiate, în Olt, un număr de 141 de firme, în același interval din 2021, au fost radiate 144, ceea ce înseamnă o creștere a dinamicii acestui indicator cu 2,13 procente. Numai în luna februarie au fost radiate 90 de firme.

Din peisajul mediului de afaceri al Oltului, au dispărut atât PFA-uri (persoane fizice autorizate), cât şi societăţi comerciale cu răspundere limitată şi mici întreprinderi individuale.

De la începutul lunii februarie 2017 radierea unei entități (în urma dizolvării sau lichidării) fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) se face fără plata taxelor de registru. Eliminarea tarifelor pentru această operațiune este stabilită de Legea numărul 1/2017, publicată în Monitorul Oficial.

Radierea unei entități înseamnă desfiinţarea efectivă a acesteia și stergerea ei din Registrul Comerțului. Radierea apare, în general, în urma dizolvării.