NOIEMBRIE 2022: ALEGERI LOCALE ȘI ÎN OLT…

0
975

Urmează să fie organizate noi alegeri locale parțiale în peste 40 de UAT-uri din țară, acolo unde primarii au decedat, au fost închiși, ori s-au descoperit a fi în incompatibilitate cu funcția. La acest moment, datele vehiculate pentru alegeri sunt 13 sau 20 noiembrie 2022.

Problema referitoare la aceste date însă este legată de timpul foarte scurt rămas pentru organizarea birourilor electorale, pentru alocarea bugetelor, dar și pentru organizarea candidaților, care trebuie să strângă listele cu semnăturile susținătorilor, să organizeze lansarea candidaturii și să-și pregătească acțiunile de campanie.

La nivelul județului Olt sunt trei comune la nivelul cărora vor fi organizate alegeri locale în luna noiembrie.

Este vorba de localitatea Vitomirești unde primarul PSD Robert Rotea a fost găsit incompatibil de către funcţionarii de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

În perioada 30 septembrie 2013 – 30 iunie 2014 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de adminstrație al Liceului Tehnologic Vitomirești, Județul Olt, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.” se arată într-un comunicat de presă remis de ANI.

Tot ANI a lăsat fără primar și comuna Mihăești. În vara anului 2021, primarul liberal al localității Mihăești, Constantin Dobrița, și-a pierdut mandatul, după ce ANI l-a găsit incompatibil.

În perioada 18 iunie 2012 – 21 februarie 2014, Dobriţa a deținut și a exercitat funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Dobrița N. Constantin Persoană Fizică Autorizată”, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.” potrivit reprezentanților ANI.

Cea de-a treia comună olteană fără primar este Vulturești după ce Gheorghe Treanță a murit în vara anului trecut. Aici, atribuțiile de primar au fost preluat de Ion Dumitrana.