NEREGULI CU DUIUMUL LA FIRMELE DE CONSTRUCȚII DIN OLT

0
455

Inspectorii de muncă olteni au efectuat, în perioada iunie – octombrie 2020, mai multe acțiuni de control la firmele care activează în domeniul construcţiilor, în cadrul unei campanii naționale, pentru a verifica modul în care angajatorii implementează măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile.

Obiectivele campaniei au vizat: organizarea activităţilor  de  securitate  şi  sănătate  în  muncă pe șantierele  temporare sau mobile; lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție; utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile și instruirea lucrătorilor.

 În acest sens, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au verificat 24 firme care desfăşoară lucrări de construcţii în judeţ şi au dispus 53 măsuri de remediere a deficienţelor constatate. Inspectorii ITM au împărţit 53 de sancţiuni, din care 50 de avertismente şi trei amenzi în valoare de 11.000 lei.

Potrivit şefului ITM Olt, inspectorul şef Cristian Ungureanu, neconformităţile constatate s-au referit la: neîntretinerea căilor de circulaţie pe şantier; utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă; neutilizarea scărilor din dotare; neîntocmirea documentelor referitoare la verificarea schelelor de faţadă înainte de utilizare și neutilizarea echipamentului individual de protecţie din dotare.