Laboratorul DSVSA Olt a lucrat 47 de probe de legume și fructe în vederea determinarii pesticidelor

0
1437

În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, de la începutul anului și până în prezent, au fost analizate 47 probe de legume și fructe în vederea determinarii reziduurilor de pesticide din produse alimentare de origine nonanimală. Majoritatea probelor recepționate au avut origine Turcia, dar și China, Ecuador, Egipt. Din fericire, nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate.

Probele au fost prelevate în cadrul Programului de supraveghere și control pentru anul 2023, din depozite de destinație și supermarketuri, din județele arondate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru afluirea probelor către  Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, respectiv din județele Argeș, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea .

Majoritatea probelor recepționate au avut origine Turcia, dar și China, Ecuador, Egipt.

Nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate.” transmite DSVSA Olt.