Miting ilegal în fața primăriei Corabia

0
755

Miercuri a avut loc în fața Primăriei Corabia un protest, cauza fiind faptul că taxele și impozitele s-au majorat. Inițiativa protestului aparține membrilor Partidului Național Liberal (PNL), prin președinte Marița Haralambie. Organele în drept nu au intervenit.

Demonstrația se face în mod pașnic, participanții cer demisia conducerii primăriei Corabia, însă de menționat este că nimeni nu s-a dus să discute în mod direct cu conducerea primăriei.

Viceprimarul Corabiei, Vlad Sorin Gigi a declarat că: ”Într-adevăr, este o mișcare neautorizată, inițiată de către opoziție, o manifestare cu caracter politic și nimeni nu a înaintat o notă cu ceea ce revendică.”

Primarul orașului Corabia, Iulică Oane, nu a putut fi contactat pentru că se afla într-o ședință la Consiliul Județean.

Printre protestanți se regăsesc și consilierii locali ai PNL, membri USR, cetățeni, dar și operatori economici. Având în vedere faptul că pentru anul 2019 nivelul impozitelor și taxelor locale a fost calculat aplicând cotele și sumele maxime indexate conform art. 491 alin. 3 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, alineat introdus prin Ordonanța de Urgență nr 114/28.12.2018 s-au creat mari nemulțumiri în rândul cetățenilor contribuabili, impozite la clădiri și teren majorându-se cu peste 100%. Atât populația orașului, cât și agenții economici se confruntă cu mari dificultăți economico-financiare, pentru unii fiind o adevărată povară.

”Cetățenii orașului Corabia au ieșit în fața primăriei să își manifeste indignarea față de incompetența conducătorilor urbei în special împotriva primarului Oane și a consilierilor locali. Datorită acestora și a faptului că nu au respectat o simplă prevedere legală suntem cu toți în situația de a plăti taxele locale mărite de trei ori față de anul 2018”, a transmis Mihaela Safta, membru USR Corabia.

Persoanele prezente la protest au fost în număr de peste o sută și au scandat lozinci precum ”Rușine să vă fie!”, ”Demisia”, s-au întors simbolic cu spatele către primărie, au avut parcarte pe care erau următoarele mesaje: ”Poate ați cumpărat primăria și noi nu știm”, ”120% e prea mult”, ”Nu vrem taxele mărite”. ”Nu sunt mulțumit deloc de ceea ce se întâmplă în Corabia, de asta am venit la protest”, își motivează prezența la protest un domn de vreo 50 de ani.

”Dacă ei au salariile de 4.000 – 5.000 de lei, ei nu se uită în ochii oamenilor că sunt vai de capul lor, mai ales bătrânii, care de regulă sunt primii care-și plătesc impozitele”, a declarat unul dintre protestanți. O bătrânică și-a manifestat și ea nemulțumirea: ”De unde mai dăm un milion în plus la impozit dintr-o pensie de 500 de lei? Să dăm bani în plus și ei nu ne-au făcut nici canalizarea.”