Ministrul Agriculturii Petre Daea, la Slatina

0
1000
În acest weekend, la Slatina are loc  evenimentul ”Zilele Recoltei” desfășurat, în Parcul Tineretului.
În a doua zi a evenimentului, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea a venit la Slatina. Alături de oficialul de la București au mai fost:  președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, vicepreședinții CJ Olt Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, deputații PSD Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu și Emil Albota.
Pandemia a stopat organizarea acestei sărbători. Astfel de evenimente sunt importante pentru că, atât timp cât sunt pe piață, produsele românești au întâietate în fața produselor din import. Brandul lor a crescut foarte mult, iar consumatorii le caută de fiecare dată când sunt pe piață, încercând să evite produsele de import. În ultimul timp, oamenii preferă produsele noastre, cred că este și puțin naționalism aici, pe lângă gustul autentic, spre deosebire de ceea ce primim din import”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.
Ministrul Daea a vizitat standurile producătorilor locali și a degustat produsele autohtone.
Am putut constata aici, în Olt, aceeaşi atmosferă de lucru, de bucurie, generată de evenimentul de astăzi care îşi are sorgintea într-o decizie parlamentară la care parlamentarii din Olt au avut un mare rol. Legea aceasta a produselor agroalimentare româneşti, care a devenit ca zi naţională, a plecat de aici.” a spus ministrul Agriculturii.
În Parcul Tineretului, vizitatorii vor găsi, în acest weekend, o gamă largă de produse autohtone: legume, fructe, miere, brânzeturi, pastramă, murături, zacuscă, pâine pe vatră, must, cozonac, palincă, sucuri, gemuri naturale.
La nivelul țării sunt organizate 100 de astfel de evenimente pentru promovarea produselor românești.