Ministrul Agriculturii anunță lege nouă: Se vor ieftini toate alimentele românești!

0
134

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, cere plafonarea prețurilor la toate alimentele românești. Se știe că marile lanțuri de magazine au creat linii speciale de produse românești, denumite astfel încât cumpărătorul să știe că ele nu sunt de import. Însă, prețurile la astfel de produse au sărit efectiv în aer, din cauza adaosurilor practicate de comercianți.

Florin Barbu spune că așa ceva nu e admisibil și promite o intervenție promptă

Ministrul afirmă că măsura prin care Guvernul a plafonat adaosurile la anumite produse de bază a dat rezultate, iar prețurile sunt acum mai mici.

Lucrez deja la o lege pe care o vom depune în Parlamentul României privind plafonarea la toate produsele agroalimentare românești. De ce? Este o practică comercială neloială ca produsele realizate de către producătorii și procesatorii români să aibă un adaos comercial foarte mare la raft, iar produsele care vin din import au un ados comercial mai mic. Și bineînțeles, consumul este mai mare la produsele care vin din import și practic pe fermierii și procesatorii noștri îi dezavantajează”, a spus ministrul Agriculturii, potrivit stiripesurse.ro