Mihai Morar, impresionat de cafeaua de la Slatina

0
4365

Mihai Morar este la Slatina cu ocazia aniversării a 40 de ani de când orașul nostru a fost declarat municipiu; spectacolul dat de autorități în cinstea acestui eveniment, este prezentat de omul de televiziune și radio, Mihai Morar.

Zi de zi, acesta iese la alergat pentru a-și menține un corp sănătos, după care preferă să își bea cafeaua. Aflat în Slatina, Mihai a ales să onoreze invitația unei doamne, care deține o cafenea, vizavi de Prefectura Olt, și să savureze aici cafeaua de duminică. Prezentatorul a fost plăcut surprins de aroma puternică a cafelei băută la Slatina, așa că a ținut să împărtășească această experiență cu prietenii săi virtuali:

“POVESTE DESPRE O FEMEIE “SINGURĂ PE LUME”

Toată lumea mea e în locuri în care nu ajunge toată lumea.

Aseară, când prezentam concertul din Slatina, a venit la mine o doamnă care mi-a spus că are și ea o micuță cafenea de specialitate în oraș.

Cu tremur în glas, mi-a mărturisit că ar fi tare fericită ca, într-o zi, cândva, să pot ajunge să îi gust cafeaua proaspăt prăjită. “Eu vin des în București și te respect foarte mult pentru ce faci pentru cafea și oameni la Emozia coffee manifesto…”

I-am simțit toată emoția. Și i-am răspuns doar atât: “Mâine dimineață, după ce termin alergarea pe malul Oltului, abia aștept să îmi beau cafeaua la dumneavoastră.”

Exact atât de simplu e să faci un om fericit.

De aici vă scriu acum. De la singura măsuță de pe terasa shop-ului de câțiva metri pătrați.

Undeva, vizavi de Prefectura Olt, la parterul unui bloc comunist, plin de magazine cu haine de duzină, veșnic la promoție, o femeie iubește cafeaua bună.

În timp ce eu îmi beau al doilea espresso din Ethiopia, femeia e după bar și încearcă să educe un oraș înnebunit după zeama de la automatele de cafea să guste “o altă lume”.

Draga mea, femeie-emoție, îți mulțumesc că nu ai mers acolo unde e “toată lumea”.

Ți-ai creat lumea ta.

Și, cum ar putea lumea să știe că există alte lumi, dacă la început, n-ar fi cineva, ca tine, “singur pe lume”…?!

Cu ?❤️, Mihai Morar“ a postat acesta pe rețeaua sa de socializare.

 

Alexandra N.