MIERCURI 5 IUNIE-ZIUA NAȚIONALĂ A ÎNVĂȚĂTORULUI. ZI LIBERĂ PENTRU ELEVI ȘI PROFESORI

0
52

În România, Ziua Învățătorului este sărbătorită pe 5 iunie.
În premieră, la nivel național elevii și profesorii vor avea o nouă zi liberă, pe 5 iunie 2024, pentru a celebra Ziua Învățătorului, conform noului contract colectiv de muncă.

În plus, zilele suplimentare nelucrătoare nu se recuperează. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern.

Ziua liberă de pe 5 iunie este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministra Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

Până la mult așteptata vacanță de vară, au mai rămas dor câteva săptămâni. Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie iar cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie. Pentru grupele de grădiniță și celelalte clase (școala primară, clasele a V-a – a VII-a și a IX-a – a XI-a), cursurile se încheie pe 21 iunie.

Marilena Vasile

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.