Medicii români au ajuns într-o localitate din Italia care are legături economice cu Slatina

0
1032

15 cadre medicale, zece medici și cinci asistenți, au ajuns, marți, în Italia, în zona Milano, mai exact în Lecco, care este un municipiu din regiunea Lombardia, grav afectată de coronavirus.

 

Lecco, municipiul din regiunea Lombardia, are strânse legături economice cu Slatina, datorită companiei TMK-ARTROM.

 

TMK-ARTROM Slatina gestionează activitățile Diviziei Europene TMK ca unitate de management general pentru toate cele cinci companii ale diviziei, printre care și TMK Italia, cu sediul în Lecco.

Pentru că echipa de medici români ce a ajuns în Lecco este de mare ajutor și lucrează cot la cot cu doctorii din zonă, italienii nu mai contenesc cu mulțumirile. Un astfel de mesaj de mulțumire a ajuns și la TMK Slatina.

 

„Astăzi, colegii noștri de la TMK-ITALIA, subsidiară a TMK-ARTROM din orașul Lecco, Italia (în Lombardia), au trimis către colectivul de la Slatina acest articol cu mesajul GRAZZIE ROMANIA!!! Pentru că echipa medicală de români trimisă, marți, în Italia de Guvern a fost repartizată la spitalul din orașul Lecco, unde TMK-Artrom are această companie subsidiară! Emoționant gestul colegilor din Italia!”, spun reprezentanții TMK Slatina.

 

Ce scriu italienii de la Lecconews.news:

„LECCO –  Unsprezece medici și patru asistente alocate ASST din Lecco au ajuns la Linate din România. Asistenții medicali vor consolida numărul de medici și asistente care lucrează în această situație de urgență mare pentru structurile spitalului lombard.

«Mulțumim României și ambasadorului George Bologan – a declarat vicepreședintele Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, la sosirea personalului de sănătate din România, condus de șeful de misiune maior Joe Stroescu – pentru acest ajutor important într-un moment atât de delicat pentru ai noștri regiunea. Este un gest care reînnoiește prietenia dintre Lombardia și România și suntem siguri de contribuția importantă și prețioasă pe care medicii români și profesioniștii din domeniul sănătății o pot aduce în unitățile noastre».

Delegația medicilor și asistenților români, după cum a declarat președintele României, Klaus Werner Iohannis, va sprijini personalul medical și de sănătate din Regiunea Lombardia în efortul de a stopa epidemia de Coronavirus. „La medicii și asistentele care au ajuns în această dimineață – a continuat vicepreședintele Sala – se adaugă cei 10.000 de angajați de sănătate români care lucrează deja în Italia și care lucrează zilnic oferind un serviciu excelent țării noastre. În numele Regiunii Lombardia, le doresc tuturor un loc de muncă bun în spitalele noastre și sunt sigur că datorită contribuției lor vom putea învinge acest teribil virus ”.