Meci de gală pe stadionul din Caracal în memoria omului de fotbal Jane Niţulescu

0
211

Într-o atmosferă de sărbătoare, Stadionul din Parcul Constantin Poroineanu din Caracal a foat astăzi gazda unui meci de gală între Echipa Parlamentului, campioană europeană și legendele Echipei Craiova Maxima, în amintirea lui Jean Nițulescu, fost președinte și vicepreședinte al echipelor de fotbal Universitatea Craiova și Alro Slatina.

Începând de astăzi, stadionul din Caracal va purta numele omului de fotbal, Jean Nițulescu, la propunerea deputatului Adrian Chesnoiu. Decizia a aparținut membrilor Consiliului Județean Caracal care au aprobat proiectul inițiat de primarul Ion Doldurea.


Evenimentul a fost marcat printr-un meci demonstrativ organizat de Codruț Nițulescu, fiul fostului președinte trecut în neființă în prima zi a acestui an.

În tribună s-au aflat mii de spectatori care au creat o atmosferă de sărbătoare, cu adevărat una de zile mari. Craiova Maxima s-a impus în fața echipei Parlamentului României, cu scorul 5-3.

Prezența pe teren a lui Lucian Bute a reprezentat pentru o parte dintre oamenii din tribună a opta minune a orașului.

“Am venit cu mare drag la invitația domnului deputat Adrian Chesnoiu. Este pentru prima dată când ajung în Caracal și este o mare onoare pentru mine. Felicitări celor implicați pentru organizarea extraordinară”, a transmis Lucian Bute.


Retras din activitatea sportivă, acesta mărturisește că în prezent petrece foarte mult timp cu familia și cu cei doi copii ai săi.

Din echipa Craiova MAXIMA au făcut parte:

Silviu Lung, Nicolae Negrila, Nicolae Ungureanu, Sorin Cartu, Emil Sandoi, Costica Domose, Rodion Cămătaru, Grigore Ciupitu, Aurica Beldeanu, Dumitru Mitrita, Silvian Cristescu, Robert Vancea, Daniel Mogoșanu, Cornel Frasineanu, Adrian Popescu, Marian Calafeteanu, Costel Nica și Codrut Nițulescu.

Din echipa parlamentului:

Adrian Chesnoiu – deputat
Gheorghe Nacov – deputat
Giureci Slobodan – deputat
Ionel Floroiu – deputat
Nicolae Georgescu – deputat
Silviu Macovei – deputat
Marius Humelnicu – senator
George Dumitrică- s. gen. adj. C. Dep.
Emanoil Savin – fost senator
Stănescu Alexandru – fost deputat
Remus Munteanu – deputat

Invitați speciali din echipa parlamentului au fost:
Marius Oprescu – Președinte CJ Olt
Lucian Bute – campion Mondial Box
Daniel Oprescu – Antrenor CSM Slatina

Cel aniversat astăzi are două componene esențiale ale devenirii sale: este un patron spiritual, un protector al tinerilor ce și-au dorit să performeze în fotbal, și un nume reper al Clubului Universitatea Craiova. A fost președinte de Club timp de 40 de ani. Ceea ce este remarcabil este parcursul său sportiv de la a fi campion cu Universitatea Craiova și a fi nume tutelar al acestui club. Este o recunoaștere astăzi a valorii sale ca sportiv și președinte, personalitatea sa identificându-se cu Universitatea Craiova. A fost și a rămas un spirit iradiant desfășurându-și activitatea și la Caracal, dovedind fidelitate pentru spațiul sportului oltenesc.
Pasiunea pentru sport s-a răsfrânt nu numai asupra destinului său, ci și al tinerilor cărora le-a descoperit talentul și i-a susținut cu implicare, aceștia confirmându-i peste timp valoarea intuiției sale și a harului de a identifica valori. Tinerii au devenit membrii ai echipei naționale și au fost reperați de cluburi sportive importante de peste hotare.
Campion cu Universiatea Craiova, președinte de club timp de 40 de ani, mentor pentru tinerii care au aspirat la statutul de jucător profesionist. Har și pasiune, devotament și fidelitate, în egală măsură un spirit elevat și modest. Liga Profesionistă de fotbal și Federația Română îi recunosc meritele în istoria sportului românesc. Și, adăugăm în final, că această implicare în destinul tinerilor sportivi și în istoria celor două Cluburi a fost fundamentată de calitatea esențială,cea de tată, mândru fiind de fiul său antreprenor. Este un PATER FAMILIAS în multiplele sensuri ale expresiei consacrate.
Și am mai aminti două pasiuni ale sale: pescuitul și prietenia. Pentru noi este și va fi Omul și Președintele Clubului de suflet iluminat de cele două culori care ne identifică în lumea sportului rege: alb-albastru”,
a spus Emil Săndoi, în amintirea celui ce a fost Jane Niţulescu.

Marilena Vasile

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.