Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a spus că au fost aplicate noi proceduri la nivelul celei mai mari unități sanitare din județ, pentru a fi protejată sănătatea cadrelor medicale, dar și a pacineților care sunt deja internați.
Sunt însă două situații în care aceste fluxuri de siguranță pot fi întrerupte.
„Toate fluxurile pe care le-am făcut, toate procedurile pe care le aplicăm zilnic sunt făcute pentru a limita la maximum infecția personalului și a pacienților deja existenți în Spitalul Județean de Ugență Slatina. Aceste fluxuri pot fi întrerupte în două cazuri: în cazul unui pacient care nu declară adevărul privind zona din care vine, dacă a intrat în contact cu o persoană confirmată cu coronvirus. În a doua situație este pacientul care nu are simptome, dar este purtător de coronavirus și nu știe, pentru că l-a luat prin transmiterea comunitară. Și pentru aceste cazuri am prevăzut măsuri speciale de izolare, chiar dacă nu există cea mai mică suspiciune. Am organizat pe loturi și pe ture personalul, astfel încât dacă vom avea un caz internat, care se va confirma la două-trei zile să putem izola secția și să putem trimite personalul acasă, urmând să vină linia următoare”, a spus Cătălin Rotea.
La spitalul din Suceava sute de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus, iar zeci de pacienți internați în unitatea medicală au murit din cauza temutului virus.