Masca, obligatorie în spațiile publice deschise din județ. Excepție, copiii mai mici de 5 ani

2
1802

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis, astăzi, 4 august, ca masca să devină obligatorie în toate spațiile publice deschise din județ, adică piețe târguri, stații de autobuz, zonele în care se desfășoară evenimente publice.

„Astăzi, 4 august, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat Hotărârea nr. 26/04.08.20 cu privire la măsurile necesare pentru punerea în aplicarea prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Astfel, devine obligatorie purtarea măștii de protecție, care să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise: piețe agroalimentare, târguri, expoziții, târguri de produse tradiționale, vânzarea de produse și alte bunuri în aer liber, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane, inclusiv la societățile private de transport persoane), zone în care se desfășoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activități cu caracter religios și evenimente în aer liber organizate conform legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Sunt exceptați de la această măsură, copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani precum și persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, la temperaturi ridicate și umiditate crescută.

Măsura se va aplica începând de joi, 6 august, ora 7.00.

Autoritățile anunță amenzi pentru cei care nu poartă mască.

„În situația nerespectării măsurilor, regimul contravențional aplicabil este cel stabilit de Legea nr. 55/2020, art. 64-70, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare”, au mai spus reprezentanții Prefecturii Olt.

Potrivit Prefecturii Olt, obiectivele pentru care se impune acordarea unei atenții deosebite, pe toată perioada programului de funcționare sunt următoarele:
1. Municipiul Slatina si comunele arondate:
– Piața Agroalimentara ”ZAHANA” – patrulater format din următoarele străzi: Str. Primăverii bl PMI, str. Armoniei bl 2-4, str. Toamnei bl. DA3, str. Textilistului bl. G4-Gl, str. Crișan (având în interior str. Aleea Macului, bl. FA22, sc. A-D);
– Piața ”ECATERINA TEODOROIU” – incinta acoperită între străzile Văilor, Ecaterina Teodoroiu, Dorobanți;
– Piata ”FRAȚII BUZEȘTI” – incinta acoperită + bazar + incinta descoperită între străzile Ionașcu, Dinu Lipatti, Scoala Generală nr. 1;
– Piața BASARABI – incinta acoperită și incinta descoperită între străzile Sg. Maj. Dorobanțu Constantin, Arinului, Bradului și Cireșului;
2. Municipiul Caracal și comunele arondate:
– Zona Pieței Agroalimentare – Strada A. Caracalla, intervalul orar 09:00-16:00, patrulater cuprins între Bulevardul Antonius Caracalla, Str. Iancu Jianu, str. Calea București şi Str. A. Caracalla.
3. Orașul Balș și comunele arondate:
– Târgul săptămânal din orașul Balș, str. Popa Șapcă – sâmbăta, în intervalul orar 05:00 – 12:00;
– Piața săptămânală din orașul Balș, str. Popa Șapcă – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00;
– Târgul săptămânal Iancu Jianu, str. Târgului – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00.
4. Orașul Corabia și comunele arondate:
– zona Pieței Agroalimentare, pe raza orașului Corabia, delimitată de străzile Cezar Bolliac, bld. 1 Mai și str. Mihail Kogalniceanu, în zilele de miercuri, vineri și duminica, in intervalul orar 07:00-12:00;
– zona Pieței Agroalimentare, pe raza comunei Izbiceni, delimitată de străzile Preot Dumitru Stancu, bld. Mihai Viteazul și str. Pieței, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00;
– zona Pieței Agroalimentare, pe raza comunei Vădăstrița, delimitată de străzile Marin Preda, str. Mihail Sadoveanu și str. Ilie Pricop, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00.
5. Orașul Potcoava și comunele arondate:
– Piața Agroalimentară Tufeni (fostul târg) – cu program de funcționare: duminica, între orele 07:00 – 12:00.

2 COMENTARII

  1. Obligativitate facultativă !!! Nu se respectă purtarea măstii nici in spatiile inchise, magazine, benzinării, darămite in piete. Dacă atragi atentia cuiva că nu poartă mască sare la bătaie. Unii angajati ai magazinelor nu au curaj să atragă atentia bizonilor să-și pună masca din acest motiv. Unii nu vor, altii nu cred, iar noi cei ce incercăm să ne ferim de contaminare, suntem la mila sorții !

  2. Faceti si campanie de informare si prevenire altfel vorbiti doar intre voi.
    Lumea nu stie masurile ce trebuie respectate daca se ia de azi pe maine.
    Faceti o campanie masiva de informare, prevenire nu amenintati cu amenda.

Comments are closed.