Liviu Voiculescu, achitat de Tribunalul Dolj

0
1212

Liviu Voiculescu, președintele interimar al PNL Olt, a fost achitat miercuri- 6 decembrie, de magistrații Tribunalului Dolj, în dosarul în care acesta, alături de mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai Finanţelor şi ai Poliţiei Olt, sunt acuzaţi de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

În iunie 2013, actualul primar al comunei Cungrea, fost inspector principal de poliție, a fost trimis în judecată alaturi de alte 20 de persoane, printre care se numară colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, Laurențiu Lazăr și Ciprian Gheorghiceanu, mai mulți angajați ai Finanțelor Publice Olt, dar și oameni de afaceri din județele Olt și Dolj. Liviu Voiculescu, zis Mamba, este acuzat, printre altele, de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, conflict de interese, organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Toate aceste persoane trimise în judecată ar fi fost coordonate de comisarul-şef la acea vreme, Laurenţiu Ilie Lazăr, zis ‘Tătuţu’, de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Olt, care a fost miercuri condamnat de Tribunalul Dolj la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, Valeria Lazăr a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare, Mihai Răzvan Buzatu şi Bogdan Alexandru Buzatu – la câte 3 ani de închisoare fiecare cu suspendare, iar Gheorghe Bădiţă a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare.  Tribunalul Dolj i-a achitat, în acelaşi dosar, pe Gheorghiceanu Bogdan Ciprian, Poteraş Leonard Ionuţ, Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian, Morusi Radu şi a obligat pe Lazăr Valeria la plata către ANAF – DGRFP Craiova a sumei de 26.218 lei, impozit pe profit şi TVA, precum şi la dobânzile legale şi penalităţile de întârziere aferente, a anulat actele false şi i-a obligat pe Buzatu Mihai Răzvan şi Lazăr Laurenţiu Ilie la plata sumei de 456.000 lei despăgubiri civile către partea civilă SC Univers SA, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii debitului. De asemenea, instanţa menţine măsura asigurătorie instituită de procurorul DIICOT – ST Craiova cu privire la bunurile imobile proprietatea inculpaţilor Lazăr Laurenţiu Ilie şi Lazăr Valeria şi a confiscat de la Poteraş Leonard Ionuţ aparatele de joc de tip slot-machines şi sumele de bani rezultate din exploatarea acestora şi ridicate de organele de cercetare penală.

Sentinţa Tribunalului Dolj nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel.

Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea, se va afla la conducerea PNL Olt până când va fi stabilită o dată oficială pentru organizarea alegerilor pentru desemnarea președintelui liberalilor olteni. Acesta și-a anunțat deja, oficial, candidatura pentru această funcție.