Liviu Voiculescu: ”Guvernul a creat cadrul legal pentru deschiderea celor 230 de centre de evaluare pentru pacienții cu COVID-19”

0
91

Pacienții infectați cu COVID-19 se vor putea prezenta în centrele de evaluare fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi  tratament gratuit, indiferent de statutul de asigurat.

Potrivit senatorului de Olt, Liviu Voiculescu, medicamentele vor fi eliberate după evaluarea stării de sănătate, iar pacientul nu trebuie să facă dovada că este asigurat în sistemul public de sănătate.

Prin această Hotărâre de Guvern a fost creat cadrul legal pentru deschiderea celor 230 de centre de evaluare la nivelul întregii țării, iar rolul acestora este de a-i ajuta pe pacienții infectați, prin administrarea tratamentelor adecvate, să evite dezvoltarea unor forme severe ale bolii COVID-19.

În centre se pot prezenta persoanele care au deja un test SARS-COV2 pozitiv, indiferent dacă este vorba despre un test antigen rapid sau unul RT-PCR.” a precizat liberalul.