Liderii PNL și USR au fugit la București

0
981

În cursul zilei de 10 august a.c. s-au strâns în Piața Victoriei zeci de mii de persoane, parte dintre acestea venite din diaspora, pentru a protesta împotriva actualului Guvern. Oamenii nemulțumiți au cerut demisia Guvernului, însă nu au venit și cu o soluție clară în ceea ce privește pasul următor respectivei demisii.

De asemenea, cetățenii au ieșit în stradă și în orașele din teritoriu: Brașov, Sibiu, Timișoara, Craiova, Oradea, Iași etc, însă la Slatina… liniște și pace. Lapte și miere. În centrul orașului nici picior de om venit la protest. Nici pe conturile de pe rețelele sociale slătinene nu-i mare tam-tam. Doar doi lideri de filiale locale ale partidelor dau de veste cum c-au fugit la București. Își postează fotografii (vezi mai jos) despre cum sunt ei la protest.

Ceea ce-mi atrage atenția este că au ales să de-a o tură pe la capitală, poate pentru a strânge capital politic în ochii președintelui de partid?, în loc să capaciteze niște oameni, fie membri de partid, fie cetățeni sadea la un protest la nivel local. De ce nu au putut să protesteze în același mod la Slatina?

Întrebări ar fi multe: înseamnă fuga asta frică de răspundere? Frică de asumare? Este opoziția doar opoziție cu numele, nu și cu fapta? Or fi ei vânduți la PSD Olt și deranjau dacă întocmeau o manifestație ad-hoc în orașul natal?

Oare Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, și Silviu Anton, președintele USR Olt, chiar își doresc ceva mai bun pentru slătineni sau pentru ei înșiși?Or fi interesele personale mai presus de interesele comunității?