Legea care va declanșa un scandal imens! Ce ne va obliga armata și poliția: E uluitor

0
825

La asta nu ne-am fi așteptat până acum. S-a votat legea care va declanșa un scandal imens. Poliția și armata ne poate scoate obligatoriu din casă. Este uluitor ce au decis parlamentarii.

Lege extrem de controversată votată de către Camera Deputaților care este for decisional. Proiectul este unul extrem de dur care va declanșa un scandal imens. Persoanele apte de muncă și cu domiciliul în localități unde a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă vor putea fi chemate de armată și poliție pentru a lucra în interes public. Este obligatoriu.

Proiectul care a trecut deja de Camera Deputaților prevede schimbarea unor aspecte ce țin de situațiile de criză, respectiv stare de asediu sau de urgență. Localnicii care sunt apți de muncă vor fi chemați de militari și polițiști să dea o mănă de ajutor în folosul comunității. Și rezerviștii din armată vor fi chemați de către autorități.

“Instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public”, se subliniază în proiectul adoptat de Camera Deputaților și care va pleca, spre aprobare, la Președiție.

Dar asta nu e tot. Când se declară stare de asediu, autoritățile vor putea rechiziționa diverse bunuri. Le pot lua de la populație pentru a le folosi în interesul public. Bunurile vor fi restituite sau se vor acorda despăgubiri.

Sursa: capital.ro