La pescuit, în perioada de prohibiție

0
1026

Un bărbatul în vârstă de 48 ani a fost depistat de oamenii legii la pescuit cu unelte neautorizate și în perioada de prohibiție, pe malul drept al râului Olt, în apropierea localității Brâncoveni.

Braconierul deținea, fără autorizație de pescuit plase de pescuit de tip setcă monofilament, în lungime de 300 metri, precum și o cantitate de 4,5 kg de pește, specia șalău, care a fost deversată în apele râului Olt.

Pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit acte procedurale de sesizare a organelor de urmărire penală cu propunerea privind încadrarea juridică a faptelor de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, ”pescuitul comercial prin orice metode și mijloace al peștilor în perioada de prohibiție” și ”deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Barca pneumatică și cele patru plase de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind predate ulterior organelor de cercetare penală, împreună cu persoana în cauză, în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.