Jandarmii și polițiștii olteni, pe poziție în localitatea carantinată Drăghiceni

0
251

Comuna Drăghiceni este în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de Coronavirus, incidența ajungând la 14,34 la o mie de locuitori. În această perioadă, jandarmii și polițiștii olteni sunt mobilizați în misiuni specifice de ordine publică și de verificare a măsurilor dispuse.
”Dat fiind adoptarea măsurii prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.
Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere.
De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
Recomandăm cetățenilor comunei, precum și celor care tranzitează zona carantinată:
– Să păstreze distanțarea fizică;
– Să limiteze la maxim deplasările în/din localitate
– Să poarte masca de protecție;
– Să nu se expună la riscuri, ce le pot pune viața în pericol.” a transmis Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.
Se permite tranzitarea localității carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate, accesul persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.