Jandarmi pentru o zi!

0
155

Miercuri, 20 noiembrie a.c., elevi din cadrul Liceului Tehnologic Izvoarele s-au aflat în vizită la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt.

În cadrul unui proiect educativ, elevii şi-au exprimat dorinţa de a deveni jandarmi. Ca urmare, aceştia au petrecut câteva ore alături de jandarmii olteni.

Participanţilor le-au fost prezentate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi autospecialele de intervenţie.

Au fost prezentate atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei Române, condiţiile generale de admitere la instituţiile de învăţământ superior şi postliceal, au fost distribuite materiale informative, preventiv-educative, precum şi  Revista LEGE ŞI ORDINE editată de Jandarmeria Olt. În cadrul activităţilor organizate, tinerii au avut ocazia să acţioneze autentic în meseria aleasă, au interacţionat cu jandarmii, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenţie, experimentând astfel o parte din provocările reale ale acestei profesii.

Prin participarea la acest program, elevii au petrecut câteva ore în „umbra” jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, cum se pregătesc jandarmii, să înveţe mai multe despre un loc de muncă, competenţele necesare şi responsabilităţile aferente lui.