Jandarmi decorați în urma participării la misiuni internaționale

0
207

Doi jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt au fost decorați în urma participării la misiuni internaționale. Aceștia au dovedit profesionalism în timpul misiunilor, așa că au fost recompensaţi de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române cu embleme şi distincţii de serviciu.

”Locotenentului colonel FILIP CRISTIAN i s-a acordat Emblema de merit ,,În slujba păcii” – clasa a II-a, pentru modul deosebit în îndeplinirea atribuţiilor funcţionale cu ocazia misiunii sub egida ONU. Este vorba despre Misiunea Multidimensiunală Integrată pentru Stabilizare din Republica Centrafricană (MINUSCA), cu o durată iniţială de 12 luni.

Plutonieriului major BOROI LIVIU CRISTIAN i s-a acordat Distincţia de serviciu ,,participarea la misiuni în afara teritoriului statului român”, pentru reprezentarea Jandarmeriei Române în cadrul misiunilor internaţionale.

Plutonierul major Boroi Liviu a făcut parte dintr-un contingent compus din 23 de jandarmi români, sub denumirea onorifică „Contingentul 10 Aurelia Dacorum”, care au desfășurat activități de pregătire a forțelor de ordine afgane, timp de șase luni, în cursul anului 2018. Militarii contngentului au fost decoraţi cu medalia Non-Article 5, pentru serviciul în slujba NATO.
Pentru participarea la misiunea din Afganistan, subofiţerul Liviu Boroi a primit la începutul acestui an şi o diplomă specială şi din partea autorităţilor din Slatina”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.